ANKARA / ETİMESGUT - Ağa Ceylan ilkokulu

Kas

Okulumuzun bahçe ve yeşil alanları Etimesgut Belediyesi ekipleri tarafından temizlenerek Ağa Ceylan ilkokulu ailesinin hizmetine sunulmuştur. Belediye Başkanımız Sayın Enver DEMİREL'e ve Belediyemizin değerli çalışanlarına okulumuz adına teşekkür ederiz.

Kas

Sen aramızdan ayrılalı tam 85 yıl oldu. Bizim sana sevgimiz ilk günkü kadar taze, özlemimiz ise sonsuza kadar sürecek. Kurduğun Cumhuriyet sıcacık yuvamız, fikirlerin ise hep yol göstericimiz olacak. Ulu önderimiz ve Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü saygı ve minnetle anıyoruz.

Sonsuza kadar Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-1938 ...

Anma törenimizin gerçekleşmesinde emekleri geçen bütün öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Türk milletinin bağımsızlığı yolunda attığı en büyük adım olan cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutladık.

Bugün Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en mutlu günlerinden olan 29 Ekim. Bağımsızlığımızın , milli egemenliğimizin ve hür irademizin Meclis’e taşındığı bir ve birlik olarak, eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün.

Sevgili öğrenciler Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfanı hür, bireyler olmamızı ister burada okumaktan, çalışmaktan, üretmekten, asla vazgeçmeyin, üşenmeyin yılmayın, yorulsanız da Atatürk ilke ve inkilaplarının savunucusu ve takipçisi olun.

Cumhuriyet uğrunda vatan yolunda ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ederiz.

Haz

Ağa Ceylan İlkokulu geleneksel oyun sporları şenliğinde tüm sınıflar düzeyinde katılım gerçekleşmiş; 1-B sınıfı çuval yarışında,2-F sınıfı ve 3-D sınıfı mendil kapmaca yarışında,4-E sınıfı sınıfı futbol turnuvasında birinci olmuştur.kendilerini tebrik ediyoruz. Ayrıca tertip komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Haz

Sıfır atık  projesi kapsamında okulumuz ana sınıfı öğretmenlerinin hazırladıkları atık maddelerden yapılan sergimizi Etimesgut  İlçe Milli Eğitim Şube müdürümüz Sayın Engin Erel ziyaret ederk yapılan çalışmaları incelediler.Kendilerine bu nazik davetleri içn çok teşekkür ediyoruz.

Haz

Ağa Ceylan'ın Sesi adlı duvar gazetemizi hazırlayan 3-I sınıf öğretmeni Fatma DOĞRU ve 4-D sınıf öğretmeni Nadir KILIÇ'a emekleri için teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili 4.sınıflar arasında resim yarışması düzenlenmiştir.Yarışmaya tüm dördüncü sınıf şubeleri katılmış;her sınıftan 3 eser seçilmiştir. Daha sonra inceleme komisyonu 4-H sınıfından Serpil Eflin Başaran'ı 1.liğe ,4-G sınıfından Buğlem Sefanur İğde'yi ikinciliğe,Ömer S.Kaya'yı üçüncülüğe layık görmüşlerdir.Başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Okulumuzda oryantring eğitimi alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik olarak Başkent Hedef Spor Kulübü yetkililerince uygulamalı eğitim verildi. . Sonrasında oryantring yarışması düzenlendi. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve kulüp üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

ETVAP Projesi Mayıs ayı Toprak Verimliliği konulu slogan çalışmalarımız.

May

Enerji tasarrufu ve verimliliğinin artırılması konulu okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan  kısa film ve videolar

May

Projemiz, öğrencilere hayvan sevgisi kazandırarak hayvanların haklarını öğrenmelerini, hayvanları korumayı , onların daha iyi bir yaşam koşullarına sahip olmalarına yardımcı olmayı, hayvanların yaşadığı sıkıntılar konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projemizde öğrencilerimizin empati duygularını geliştirmeyi, problem çözme becerisi kazanmalarını , sorumluluk duygusu kazanmalarını , sosyalleşme , iletişim ve işbirliği becerileri kazandırmayı hedefliyoruz.

Nis

"Kaynaklarımı Koruyorum", enerji tasarrufu bilincini geliştirmek, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullnma alışkanlığı kazandırmak, geri dönüşüm alışkanlığı kazanmak , web 2 araçlarını kullanma becerisi geliştirmek amacıyla okulumuzda 3/L sınıfı ve tüm öğretmen ve öğrencilerimizin aktif katılımı ile yürüttüğümüz bir etwınnıng  projesidir.

Nis

Enerji tasarrufu bilincini oluşturmayı amaçlayan projemizde okulumuz 3L sınıfı öğrencileri ile birlikte ,Ankara Sincan Andiçen Ortaokulu,Seyit Onbaşı İlkokulu, Şehit Öğretmen Dilay Turan İlkokulu,Şehit Halil Hamuryen Ortaokulu, Şehit Okan Koç İlkokulu ve Zekiye Güdülüoğlu İlkokulu ile birlikte yürütülmektedir.